Nowa osłona znanych smaków czyli pancakes w japońskim stylu

0021-gotowe-Pancakes-w-japońskim-stylu-1080

Wykonanie:

  1. W dużej misce połącz ze sobą jajka, cukier, maślankę i sól. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. (Możesz też wrzucić wszystko do blendera)
  2. Gdy cukier się rozpuści, stopniowo dodawaj mąkę ciągle mieszając.
  3. Dodaj sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.
  4. Podgrzej patelnię na małym ogniu, wlej 1 łyżkę oleju. Wykorzystując drugą łyżkę oleju natłuść metalową foremkę, starając się w pełni ją pokryć olejem.
  5. Wlej 1 – 2 łyżki mieszanki do foremki (nie więcej niż do połowy wysokości, ciasto mocno wyrasta i może się wylać), smaż na małym ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply