Parówkowe kwiatuszki. Zmień nudne śniadanie w coś pięknego i pysznego!
Specjaliści udowodnili, że jemy również oczami, dlatego tak ważne jest odpowiednie zaprezentowanie dania. Dziś podpowiadamy jak to zrobić! Nie trzeba mieć wale żadnych artystycznych umiejętności. Wystarczy ruszyć głową i kreatywnie podejść do zadania.
Jeśli lubisz jajka i parówki, ta propozycja jest specjalnie dla ciebie. Zobacz, jak wykonać śniadaniowego kwiatuszka w zaledwie kilka minut. Za łodyżkę i listki posłuży ci szczypiorek i bazylia.
Składniki: (na 1 porcję)
- pół parówki (przekrojona wzdłuż),
- 1 małe jajko (gdy nie masz małego jajka, możesz oddzielić żółtko od białka i później dodać 2 łyżki białka do żółtka),
- 1 nitka makaronu spaghetti,
- szczypiorek, bazylia – do dekoracji,
- olej lub masło do smażenia.
Filmik instruktażowy pokazujący jak wykonać wszystko krok po kroku znajdziesz na drugiej stronie!