
Instrukcje:
- Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do garnka.
- Dodajemy cukier, cynamon, rodzynki, otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny.
- Smażymy przez 5-7 minut, aż jabłka będą miekkie ale nie rozpadające się.
- Kroimy ciasto francuskie na kwadraty, rozmiarem dopasowane do naszego opiekacza do kanapek. Mi z jednego opakowania wyszło 8 kwadratów.
- Układamy kwadraty w opiekaczu do kanapek, nakładamy farsz jabłkowy i (opcjonalnie) polewamy 1-2 łyżeczkami syropu klonowego. Przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego, zamykamy opiekacz i pieczemy przez 5-7 minut (można dłużej jeżeli chcesz by było bardziej chrupiące).
- Podajemy z gałką ulubionych lodów, z syropem klonowym lub innymi ulubionymi dodatkami :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.