Profesjonalni cukiernicy zdradzają swoje sekrety. Dzięki tej wiedzy ułatwisz sobie pracę i osiągniesz mistrzostwo


7. Kiedy cisto jest gotowe?

Wystarczy na nie spojrzeć :) Jeśli boki odeszły od blaszki, a delikatnie naciśnięte cisto wraca do wcześniejszej formy, można je wyciągać.

8


8. Bita śmietana

Żeby była idealnie kremowa i nie opadała, warto ją odmierzyć, a potem w naczyniu, w którym mamy ją ubijać, wstawić do lodówki i schłodzić. Można użyć zamrażarki, ale trzeba pilnować, by nie zamarzła.

9


9. Odpowiednia temperatura składników

W każdym przepisie znajdziesz wskazówkę, w jakiej temperaturze mają być składniki. Pamiętaj o tym. To wpływa na łączenie się składników,a finalnie na konsystencje ciasta.

10

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : buzzfeed.com

Reply