Profesjonalni cukiernicy zdradzają swoje sekrety. Dzięki tej wiedzy ułatwisz sobie pracę i osiągniesz mistrzostwo


4. Kup wagę

To wydatek około 20 zł, a przyda się na lata. Odpowiednie odmierzenie i proporcje są kluczowe przy wielu wypiekach.

5

 grid-cell-12589-1470165639-21


5. Wyrabianie ciasta

Kruche ciasto najlepiej wyrabiać ręczne. Trzeba to zrobić szybko i sprawnie, wtedy cisto będzie kruche, a nie twarde jak skała.

6grid-cell-9881-1470165526-13


6. Przygotuj składniki

Wszystkie składniki miej pod ręką w odpowiednich proporcjach. Biszkopt nie lubi czekać. Kiedy zaczniesz szukać produktów w szafkach i je odmierzać ciasto może stracić konsystencje.

7

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : buzzfeed.com

Reply