Gdy zobaczysz to nagranie, nie tkniesz nigdy więcej makaronu instant. Zupki chińskie to nic dobrego!

Niemal od pół wieku cieszą się ogromną sławą na całym świecie, mimo iż wiadomo, że są niezdrowe oraz pozbawione witamin i składników odżywczych. Popularność zawdzięczają niskiej cenie i łatwości w przygotowaniu. Wystarczyć wsypać zawartość torebki do miski i zalać wszystko wodą, aby po kilku minutach cieszyć się ciepłym daniem.

Negatywny wpływ zup instant na organizm człowieka potwierdziły liczne badania i testy, jednak wciąż chętnie kupują je studenci, sklepikarze, robotnicy oraz wszystkie inne grupy osób, chcące zjeść coś szybkiego, taniego i ciepłego.

0


Główny składnik zupek — makaron, który niewiele przypomina ten prawdziwy, oprócz podstawowych składników zawiera szereg chemicznych dodatków m.in. fosforany potasu, fosforany sodu i węglany potasu. W fabrykach poddawany jest procesowi smażenia, w trakcie którego wchłania olbrzymie ilości zakonserwowanych tłuszczy. Robi się przez to ciężkostrawny, czego dowodem jest ten filmik.

MAKARON


Przejdź na drugą stronę, by zobaczyć szokujące nagranie!  

3

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : beextrahealthynow.net

Reply