Te triki profesjonalnych kucharzy sprawią, że twoje gotowanie będzie zachwycać wszystkich!
Kiedy przy czymś pracujesz na co dzień, znajduje jakieś drogi obejścia i sztuczki, które pomagają mu wykonać pracę szybko i sprawnie. Ułatwiają sobie życie i sprawdzają jakie rezultaty będzie miało ich postępowanie.
Profesjonalni kucharze znają więcej sztuczek, niż jest ryb w morzu. My znaleźliśmy najlepsze z nich, które są łatwe i dają świetne rezultaty. Teraz ty możesz je sprzedawać znajomym lub zapytana o sekret wybornego ryżu tylko się uśmiechniesz.
1. Do gotującego się ryżu dodaj trochę octu, będzie miał śnieżnobiały kolor.
2. Jeśli chcesz podkreślić smak dania czosnkiem, przekrój ząbek i potrzyj talerz przed podaniem na nim potrawy.
3. Chcesz podać mięso nowym ciekawym wydaniu? Wystarczy kufel dobrego ciemnego piwa. Możesz też użyć lekkiego piwa z dodatkiem sosu sojowego, soli i pieprzu. Piwem można podlać duszone warzywa, nabiorą niecodziennego smaku.
4. Podczas gotowania wątróbki pamiętaj, by solić ją na końcu, inaczej zrobi się nieprzyjemnie twarda.
5. Gdy gotujesz bulion i widzisz, że mętnieje, wrzuć do niego kawałek lodu, zaraz zrobi się klarowny.
źródło : brightside.me