Wegetariańskie burgery

Screenshot_1


Instrukcje:

  1. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
  2. Rozgrzewamy odrobinę oleju/oliwy na patelni i przesmażamy przez 5 minut cebulę.
  3. Dodajemy posiekany czosnek i smażymy przez 1 minutę. Następnie dodajemy kmin rzymski i chili. Mieszamy.
  4. Dodajemy startą marchewkę i smażymy przez 3 minuty, aż marchewka przestanie być surowa.
  5. Do miski dodajemy fasolę pinto i czarną fasolę. Za pomocą tłuczka rozgniatamy fasolę.
  6. Dodajemy sos sojowy, musztardę dijon, ketchup, płatki owsiane oraz przesmażoną cebulę z czosnkiem i marchewką.
  7.  Na początku mieszamy za pomocą łyżką, później wyrabiamy masę rękami. Formujemy kotlety odrobinę większe niż bułka, którą będziemy używać.
  8. Rozgrzewamy na patelni oliwę/olej i smażymy nasze burgery po 3-4 minuty z każdej strony.
  9. Teraz wg własnego uznania układamy burgery, ja użyłem sałaty, pomidora, ogórka, cebulę oraz ketchupu.
  10. Serwujemy :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply