Instrukcje:
- Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
- Rozgrzewamy odrobinę oleju/oliwy na patelni i przesmażamy przez 5 minut cebulę.
- Dodajemy posiekany czosnek i smażymy przez 1 minutę. Następnie dodajemy kmin rzymski i chili. Mieszamy.
- Dodajemy startą marchewkę i smażymy przez 3 minuty, aż marchewka przestanie być surowa.
- Do miski dodajemy fasolę pinto i czarną fasolę. Za pomocą tłuczka rozgniatamy fasolę.
- Dodajemy sos sojowy, musztardę dijon, ketchup, płatki owsiane oraz przesmażoną cebulę z czosnkiem i marchewką.
- Na początku mieszamy za pomocą łyżką, później wyrabiamy masę rękami. Formujemy kotlety odrobinę większe niż bułka, którą będziemy używać.
- Rozgrzewamy na patelni oliwę/olej i smażymy nasze burgery po 3-4 minuty z każdej strony.
- Teraz wg własnego uznania układamy burgery, ja użyłem sałaty, pomidora, ogórka, cebulę oraz ketchupu.
- Serwujemy :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.