Zdrowa sałatka w stylu Tex-Mex (teksasko-meksykańska). Musisz jej spróbować!

Wykonanie:
- Używając bardzo gęstego sita płuczemy komosę kilkukrotnie. Odcedzamy.
- Do garnka wsypujemy opłukaną komosę i wlewamy wodę w stosunku 2:1 (czyli 3 szklanki wody). Dodajemy pół łyżeczki soli. Doprowadzamy do wrzenia.
- Gdy woda się zagotuję, zmniejszamy ogień i przykrywamy garnek pokrywką. Gotujemy 15-20 minut, aż komosa wchłonie wodę.
- Gdy komosa będzie już gotowa, ściągamy z ognia i studzimy.
- W moździerzu lub młynku do kawy mielimy kmin rzymski z chili, odstawiamy.
- Do miseczki wsypujemy kmin z chili, dodajemy ocet z czerwonego wina, oliwę z oliwek, sok z limonek, miód i mieszamy, odstawiamy na bok.
- Do dużej miski wsypujemy ostudzoną komosę ryżową, dolewamy odrobinę dressingu i mieszamy.
- Dodajemy czarną fasolę, kukurydzę, cebulę dymkę, szpinak, kolendrę, cheddar i fetę oraz ostrą papryczkę. Mieszamy.
- W zależności od upodobań dodajemy po odrobinie dressingu aż do uzyskania idealnego smaku.
- Serwujemy.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.