Włożyli do szklanych butelek kilka kolorowych cukierków. Efekt końcowy? Piorunujący!
Jeśli jesteście fanami słodyczy a dodatkowo lubicie wypić czas od czasu coś mocniejszego, ten przepis jest stworzony specjalnie dla was. Wystarczy 24 godzin, aby z kilku cukierków i wódki zrobić trunek, który zapadnie gościom na długo w pamięć.
Cukierkowe drinki są dość mocne, dlatego też nienależny przesadzać z ich ilością. Jeden lub dwa zupełnie wystarczą, aby wprawić się w dobry nastrój.
Potrzebne składniki:
– czysta wódka bez żadnych dodatków smakowych
– cukierki o dowolnym smaku (najlepiej landrynki bez nadzienia). W poniższym przepisie wykorzystano smak wiśni, zielonego jabłuszka, arbuza i winogrona
– małe buteleczki ok. 400 ml każda
1. Do butelek wrzucamy cukierki o danym smaku. Powinno się w nich znaleźć od 10 do 12 sztuk.
2. Zalewamy je alkoholem.
3. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny.
źródło : youtube.com