Zdrowa sałatka w stylu Tex-Mex (teksasko-meksykańska). Musisz jej spróbować!
Pyszna, zdrowa i sycąca sałatka z komosą ryżową inspirowana kuchnią teksasko-meksykańską. Bogactwo koloru i smaków, z pyszną czarną fasolą, słodką kukurydzą, cebulką, pikantną papryczką.
Wegetariańska i bezglutenowa, o wyraźnym smaku limonki, kminu rzymskiego i szpinaku. Pyszna i pikantna :)
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki nieugotowanej komosy ryżowej,
- 100 gram sera cheddar, pokrojonego w kostkę,
- 100 gram sera feta, pokrojonego w kostkę,
- 1 puszka czarnej fasoli, odsączona i opłukana,
- 1 puszka kukurydzy, odsączona i opłukana,
- 50 gram młodego szpinaku, posiekanego,
- 2 cebule dymki, pokrojone,
- mała garść świeżej kolendry, posiekana,
- 1 pikantna papryczka, pozbawiona nasion i pokrojona.
Dressing:
- wyciśnięty sok z 2 limonek,
- 2 łyżki octu z czerwonego wina,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka miodu,
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu),
- 1 łyżeczka chili
- sól i pieprz do smaku.
Nie wiesz jak przygotować sałatkę Tex-Mex? Dowiesz się tego, czytając instrukcje na kolejnej stronie!