Arbuz na grilla? Tak, to jest wykonalne – i do tego pyszne!

Arbuz jest podstawą letniego żywienia, idealny zwłaszcza na upalne dni.

Ostatnio w internecie pojawiają się pomysły na wykorzystanie arbuza. Wybiegają one od tradycyjnego sposobu jedzenia arbuza, którego kroimy na kawałki i plujemy pestkami, choć ponoć są już odmiany bez pestkowe, wiec w tych przypadkach plucie pestkami odpada. Jednak gdy zechcemy wybiec dalej i użyć go w niecodziennej formie ten pomysł z pewnością przypadnie wam do gustu. To niestandardowy pomysł na wykorzystanie arbuza w nieco pikantnej formie. Oto krótki opis jak zrobić oryginalną przekąskę z arbuza.



Zacznij od pokrojenia arbuza na plastry. 

1



Przypiecz na grillu lekko z każdej strony. 

2

 



Obejrzyj resztę filmu, aby zobaczyć, jak zrobić wyśmienitą ucztę tego lata:

Teraz już możesz zjeść arbuzową pizzę. Oczywiście można eksperymentować z różnymi dodatkami do pizzy, ponieważ z arbuza powstanie dużo plastrów, na których można położyć to co tylko dusza zapragnie.

3

 

 Jeżeli podoba Ci się ten pomysł koniecznie podziel się ze znajomymi może i oni tego lata zrobią swoją arbuzową pizze.  

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply