Czekoladowe trufle z awokado. Po prostu rozpływają się w ustach!

Page1


Wykonanie:

  1. Obieramy awokado i kroimy drobno.
  2. W miseczce rozcieramy awokado tak, aby nie zostały żadne większe kawałki.
  3. Roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę, dodając do niej szczyptę soli.
  4. Gdy czekolada nam się rozpuści, dodajemy awokado i bardzo dokładnie mieszamy.
  5. Wkładamy do lodówki na 15-30 minut (tak aby masa była twarda, ale dała się formować).
  6. Nabieramy odrobinę masy za pomocą łyżki i formujemy w dłoni kulki wkładając do środka jednego migdała. Uwaga, dłonie będą całe w czekoladzie :).
  7. Uformowane kulki kładziemy na papierze do pieczenia tak, by się nie przykleił do siebie.
  8. Wsypujemy kakao do miseczki/talerzyka i obtaczamy w nich kuleczki. Odkładamy na talerzyk.
  9. Chłodzimy przez 20 minut i delektujemy się :).
  10. Oblizujemy palce i bierzemy następną kulkę :).

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply