Czekoladowe trufle z awokado. Po prostu rozpływają się w ustach!
Wykonanie:
- Obieramy awokado i kroimy drobno.
- W miseczce rozcieramy awokado tak, aby nie zostały żadne większe kawałki.
- Roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę, dodając do niej szczyptę soli.
- Gdy czekolada nam się rozpuści, dodajemy awokado i bardzo dokładnie mieszamy.
- Wkładamy do lodówki na 15-30 minut (tak aby masa była twarda, ale dała się formować).
- Nabieramy odrobinę masy za pomocą łyżki i formujemy w dłoni kulki wkładając do środka jednego migdała. Uwaga, dłonie będą całe w czekoladzie :).
- Uformowane kulki kładziemy na papierze do pieczenia tak, by się nie przykleił do siebie.
- Wsypujemy kakao do miseczki/talerzyka i obtaczamy w nich kuleczki. Odkładamy na talerzyk.
- Chłodzimy przez 20 minut i delektujemy się :).
- Oblizujemy palce i bierzemy następną kulkę :).