Meksykański ryż

Idealny dodatek do niemalże wszystkich potraw! Inspirowany smakami Meksyku idealnie sprawdzi się z pieczonym mięsem lub jako nadzienie do burrito.

Ryż sam w sobie nie zachwyca smakiem dlatego jest tak wiele przepisów w których dodaje się przeróżne składniki do niego. Ja zainspirowałem się troszkę „smakiem” Meksyku.

Wyszło przepysznie :)

_dsc7023


Składniki:

  • 2 szklanki ryżu,
  • 1 puszka posiekanych pomidorów,
  • 500 ml bulionu,
  • 1/4 szklanki oleju,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego,
  • 1 łyżeczka soli i pieprzu – lub więcej, do smaku.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować ten przepyszny ryż!

dsc_0199

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply