Shakshuka

dsc_0134-2


Instrukcje:

  1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
  2. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy 5-7 minut, aż będą miękkie.
  3. Dodajemy wszystkie przyprawy i smażymy przez 30 sekund, następnie wlewamy pomidory i gotujemy kolejne 10 minut, aż do momentu gdy nadmiar płynów odparuje.
  4. Za pomocą szpatułki robimy 4 zagłębienia w sosie pomidorowym i do każdego delikatnie wbijamy jajka. Zmniejszamy ogień i gotujemy 5-7 minut, aż do momentu gdy białka będą ścięte a żółtka jeszcze płynne.
  5. Doprawiamy solą, pieprzem, można również posypać pietruszką do dekoracji.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply