6 powodów, dla których warto wychylić czasem kufel piwa

Piwo obniża poziom cholesterolu

Naukowcy dowiedli podczas badań nad wpływem dobrego i złego cholesterolu na organizm, że piwo ma całkiem dobre działanie i wspiera redukowanie złego. Określili, że jedno piwo może sprawić sporo dobrego w organizmie. Warto o tym pamiętać. Zwracają uwagę, że powinno być to piwo dobrej jakości, nietani i niewarzony tradycyjnie produkt.

 

 

Piwo zmniejsza zagrożenie cukrzycą

W badaniach porównawczych, które zajmowały się sprawdzaniem wpływu umiarkowanego spożycia alkoholu na zdrowie ludzi, wykazano, że piwo zmniejsza zagrożenie cukrzycą. I to nie mało, bo nawet dwukrotnie. Oczywiście naukowcy zaznaczają, że spożycie piwa nie może być zbyt wielkie, ale kufel nie zaszkodzi.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply