Kupując warzywa, trzymaj się regionalnych dostawców. Ilość zanieczyszczeń w zagranicznych produktach sięga 92%!

Jak się przed tym bronić? Najlepiej warzywa i owoce kupować u zaufanych sprzedawców. Oczywiście wszelkie markety oferują nam warzywa w niskich cenach, ale warto pamiętać, że sięgając po tańszy produkt, możesz kupić wolno tykającą bombę pełno chemii. A ona odkładając się w organizmie, może go powoli wyniszczać. Dlatego warto sięgać po warzywa i owoce sezonowe i sprawdzać, skąd one są, dla własnego bezpieczeństwa.

 

Warzywa i owoce warto oglądać i myśleć logicznie. Skoro musiały one kilka tysięcy kilometrów przepłynąć w transporterach i są nienaturalnie świeże, trzeba mieć na uwadze, że musiały być dobrze zabezpieczone chemicznie. Niski koszt produktu też powinien skłaniać nas do myślenia, dlaczego tak jest. Oczywiście, każdy woli wydać mniej, ale niestety, na zdrowiu nie da się oszczędzać.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : curioctopus.it

Reply