Wodą po pierogach można zalać nie tylko herbatę :) Przekonaj się sam!

W prawdzie żart z tytułu postu jest już stary, to ma w sobie ziarnko prawdy. Zasoby wody na świecie kurczą się, my jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że mamy do niej łatwy dostęp. Jednak myślenie eko powinno na stałe zagościć w naszych domach.

Posoloną wodę, która posłużyła do ugotowania makaronu czy innych smakołyków z ciasta można wykorzystać nie jeden raz, a wiele. Cóż, może nie aż tak radykalnie, by zalewać nią herbatę, ale ma naprawdę wiele zastosowań, dzięki którym zaoszczędzimy pieniądze i zadbamy o środowisko.



1. Woda po makaronie może być świetną bazą dla masy solnej, z której zrobisz wszystko, co tylko chcesz.

1


2. Taka woda może być bazą zupy, wystarczy dodać bulionu i przypraw.

2


3. Posoloną wodę możesz wykorzystać jako wcierkę przed myciem włosów. Pozytywne rezultaty będą widoczne szybko.

3


4. Spuchnięte nogi wymocz w wodzie po makaronie i zobaczysz, że przyniesie ci to ulgę.

4

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : pixabay.com

Reply