Zastanawiałeś się, dlaczego jabłka z supermarketu ciągle się błyszczą i są bez skazy? Dowiedz się, co odpowiada za ich nieskazitelny wygląd!

3

5


W uprawach stosuje się na szeroką skalę szkodliwe pestycydy, które gromadzą się również w owocach. Spożywanie ich w dużych ilościach przyczynia się do powstawania wielu chorób, m.in. zatruć pokarmowych, zaburzeń hormonalnych, a nawet nowotworów. Działanie pestycydów nie jest widoczne od razu. Dopiero po jakiś czasie pojawiają się problemy ze zdrowiem.


Co zatem zrobić, aby zjeść zdrowe jabłko?


Należy przede wszystkim zmienić podejście do zakupów i uświadomić sobie, że wypolerowane warzywa i owoce nie są naturalne. Trzeba wybierać te od zaufanych sprzedawców lub z bazaru. Nie należy się bać, jeśli jabłko czy gruszka posiada niewielkie skazy w formie przebarwionej skórki. To znak, że owoc rósł naturalnie!

Jeśli już zdecydujemy się na zakup z supermarketu, dobrze odpowiednio umyć skórkę. Więcej na ten temat tutaj.

7

jablka

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : portal.abczdrowie.pl

Reply