Po tym, co przeczytasz, sprawdzisz dokładnie, co masz w lodówce i szybko z niej wyciągniesz nawet jajka
Miód
To produkt, który daje nam natura i jako jedyny nie psuje się. Może przez lata stać i nadal być jadalny. Jednak należy o niego zadbać, przechowywać w ciemnym miejscu w szczelnym opakowaniu. W lodówce szybko się skrystalizuje i nie będzie łatwo go wyciągnąć ze słoika.
Banany
Te owoce nie powinny być trzymane w chłodzie, hamuje to proces dojrzewania. Banany stają się twarde i niedobre. Najlepiej trzymać je w koszu na kuchennym stole, bo nawet jeśli ich skórka stanie się brązowa, to wewnątrz banany będą słodkie i pyszne.
Cebula i czosnek
Czosnek kiełkuje w chłodzie, cebula także nie lubi zimna i szybko się psuje. Dlatego lepiej trzymać je w koszyku w szafce. Będą smaczne i długo świeże.
Jajka
Mimo że w sklepie jaja nie są nigdy trzymane w chłodniach, to my uporczywie je tam umieszczamy. A to błąd, nie ma sensu pakować ich do lodówki, zwłaszcza że do wielu przepisów potrzebne są jajka w temperaturze pokojowej.