22 przepisy na smakowite pierogi z całego świata
#16. Pelmeni – pierożki wypełnione wołowiną lub ziemniakami.
Kraj: Rosja
Typowe Wypełnienie: Wołowina i / lub ziemniaki
Przepis: Rosyjskie kołduny
#15. Cornish Pasty – zapiekany pieróg nadziewany wołowiną, ziemniakami, cebulą i brukwią.
Kraj: Wielka Brytania
Typowe Wypełnienie: wołowina, ziemniaki, cebula, brukiew.
Przepis: Pikantne Cornish Pasty
#14. Pastelle – miękkie pierożki pieczone w liściach bananowca, wypełnione przyprawionym mięsem lub warzywami.
Kraj: Trynidad i Tobago
Typowe Wypełnienie: Wołowina, wieprzowina, i/lub warzywa.
Przepis: Przepis na tradycyjne Pastelle.
#13. Papas Rellena – ziemniaczane pierogi wypełnione przyprawionym mięsem.
Kraj: Peru
Typowe Wypełnienie: Przyprawione mięso
Przepis: Papas rellenas.