22 przepisy na smakowite pierogi z całego świata

#16.  Pelmeni – pierożki wypełnione wołowiną lub ziemniakami.

Kraj: Rosja
Typowe Wypełnienie: Wołowina i / lub ziemniaki
Przepis: Rosyjskie kołduny

9



#15. Cornish Pasty – zapiekany pieróg nadziewany wołowiną, ziemniakami, cebulą i brukwią.

Kraj: Wielka Brytania
Typowe Wypełnienie: wołowina, ziemniaki, cebula, brukiew.
Przepis: Pikantne Cornish Pasty

10



#14. Pastelle – miękkie pierożki pieczone w liściach bananowca, wypełnione przyprawionym mięsem lub warzywami.

Kraj: Trynidad i Tobago
Typowe Wypełnienie: Wołowina, wieprzowina, i/lub warzywa.
Przepis: Przepis na tradycyjne Pastelle.

11



#13. Papas Rellena – ziemniaczane pierogi wypełnione przyprawionym mięsem.

Kraj: Peru
Typowe Wypełnienie: Przyprawione mięso
Przepis: Papas rellenas.

12

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply