Piersi w sosie śmietanowym z papryką

Pyszne, gęste, kremowe piersi z kurczaka, idealnie doprawione z cudowną nutą wędzonej papryki. Takie potrawy uwielbiam najbardziej. Bogate i sycące, a na dodatek bardzo łatwe w przygotowaniu.

Wystarczy poświęcić 20 minut na przygotowania i gotowanie, a efekt Twego poświęcenia zachwyci kubki smakowe  każdego kto spróbuje tej potrawy. Możesz przygotować również wersję bardziej dietetyczną, zamieniając śmietanę na jogurt grecki. Ale raz na jakiś czas nie trzeba być na diecie, prawda? :)

_DSC5890


Składniki:

  • 1 kilogram piersi z kurczaka,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów,
  • 200 gramów śmietany 18%,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 czubata łyżka papryki wędzonej,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 100 ml wody.

Nie wiesz jak przygotować te przepyszne piersi? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!

DSC_0323

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply