Piersi w sosie śmietanowym z papryką
Pyszne, gęste, kremowe piersi z kurczaka, idealnie doprawione z cudowną nutą wędzonej papryki. Takie potrawy uwielbiam najbardziej. Bogate i sycące, a na dodatek bardzo łatwe w przygotowaniu.
Wystarczy poświęcić 20 minut na przygotowania i gotowanie, a efekt Twego poświęcenia zachwyci kubki smakowe każdego kto spróbuje tej potrawy. Możesz przygotować również wersję bardziej dietetyczną, zamieniając śmietanę na jogurt grecki. Ale raz na jakiś czas nie trzeba być na diecie, prawda? :)
Składniki:
- 1 kilogram piersi z kurczaka,
- 1 czerwona papryka,
- 1/2 puszki krojonych pomidorów,
- 200 gramów śmietany 18%,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżka mąki,
- 1 czubata łyżka papryki wędzonej,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oleju,
- sól i pieprz do smaku,
- 100 ml wody.
Nie wiesz jak przygotować te przepyszne piersi? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!