Podwójnie zapiekane faszerowane ziemniaki
Instrukcje:
- Upieczone ziemniaki kroimy na pół i wydrążamy ich wnętrze pozostawiając około 1 cm granicy z każdej strony. Miąższ przekładamy do miski.
- Dodajemy do miski śmietanę, połowę usmażonego boczku, połowę startego żółtego sera, połowę posiekanej cebuli dymki, masło oraz sól i pieprz. Za pomocą widelca/tłuczka mieszamy dokładnie tworząc jednolitą masę.
- Wydrążone połówki ziemniaków przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Faszerujemy je masą ziemniaczaną. Następnie posypujemy z wierzchu pozostałym serem żółtym, cebulką oraz boczkiem. Wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 175°C.
- Serwujemy gorące.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.