Kreatywne i dziecinnie proste przekąski na Wielkanoc. Zachwycają nie tylko wyglądem, ale i smakiem!

3. Marchewkowe rożki

Gotowe kruche ciasto tniemy na cienkie paski i owijamy nim metalowe stożki. Zabarwiamy pomarańczowym barwnikiem spożywczym i pieczemy około 15 minut w temp. 180°C. Po upływie tego czasu ściągamy marchewki z foremek i za pomocą szprycy wypełniamy je twarogiem lub pastą jajeczną. Jeśli chcesz przygotować własne ciasto, dodaj barwnik, gdy będziesz wyrabiać składniki. Dla atrakcyjniejszego wyglądu wetknij w środek koperek lub natkę pietruszki.

 

4. Warzywne jajka niespodzianki

Do wydmuszek lub plastikowych foremek w kształcie jajek wlewamy bulion drobiowy z dodatkiem żelatyny. Do środka wrzucamy koperek, pietruszkę, warzywa (zielony groszek, marchewkę, kukurydzę, czerwoną fasolę) i kawałki mięsa. Wstawiamy jajka do lodówki i czekamy, aż zastygną.

durszlak.pl

5. Kolorowe jajka z galaretek

Tak samo, jak do poprzedniego przepisu potrzebne będą wydmuszki lub foremki w kształcie jajek. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie po kolei wlewamy do środka różne kolory, uważając, żeby się nie zmieszały. Aby ułatwić sobie zadanie, można wykorzystać do tego celu strzykawkę.

choose-to-thrive.com

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : zszywka.pl

Reply