Ziemniaki Hasselback
Gdy po raz pierwszy ujrzałem ziemniaki hasselback to przyznam szczerze, byłem zachwycony ich prostotą i pięknem.
Niby tak pospolite warzywo, które wielu z nas kojarzy wyłącznie z tradycyjnym niedzielnym obiadem, z bezkształtną masą towarzyszącą większości mięs, a jednak tak piękną, gdy poświęci się im kilka chwil. Dziś postanowiłem samemu je zrobić, lekko modyfikując tradycyjny przepis. Efekt? Wyjątkowo pyszne i chrupiące ziemniaczki :)
Składniki:
- 6 ziemniaków,
- 1/2 łyżeczki czosnku w proszku,
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu,
- odrobina oliwy z oliwek,
- około 1 łyżki parmezanu (opcjonalnie)
- sól i pieprz – do smaku.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne ziemniaki!