Puszyste jajeczne chmurki. Niebo w gębie!

Delikatne płynne żółtko na chmurce z ubitych białek z dodatkiem wyrazistego sera cheddar oraz przypraw. Wyjątkowo proste i pyszne śniadanie.

Bardzo intrygujący sposób na tradycyjną śniadaniową jajecznicę. Jej przygotowanie trwa tyle co usmażenie jajek na patelni, a nawet jest prostsze, bo nie musisz stać nad patelnią i pilnować, by nie przypalić potrawy. Na dodatek, możesz dowolnie komponować smak chmurki, używając innego rodzaju sera czy innych przypraw. Ja już myślę nad wersją meksykańską :)

_DSC5789


Składniki:

  • 4 jajka, (oddzielone białka i żółtka),
  • szczypta soli,
  • 1/4 łyżeczki czosnku,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • 1/2 łyżeczki oregano.

Nie wiesz jak wykonać to danie? Na następnej stronie znajdziesz instrukcję!

DSC_0198

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply