Puszyste jajeczne chmurki. Niebo w gębie!
Delikatne płynne żółtko na chmurce z ubitych białek z dodatkiem wyrazistego sera cheddar oraz przypraw. Wyjątkowo proste i pyszne śniadanie.
Bardzo intrygujący sposób na tradycyjną śniadaniową jajecznicę. Jej przygotowanie trwa tyle co usmażenie jajek na patelni, a nawet jest prostsze, bo nie musisz stać nad patelnią i pilnować, by nie przypalić potrawy. Na dodatek, możesz dowolnie komponować smak chmurki, używając innego rodzaju sera czy innych przypraw. Ja już myślę nad wersją meksykańską :)
Składniki:
- 4 jajka, (oddzielone białka i żółtka),
- szczypta soli,
- 1/4 łyżeczki czosnku,
- 1/2 łyżeczki pieprzu,
- 1/2 łyżeczki oregano.
Nie wiesz jak wykonać to danie? Na następnej stronie znajdziesz instrukcję!