Doskonały powód, dla którego powinieneś zawsze zamrażać cytryny, przed ich spożyciem



Jak wykorzystać cały owoc?

Najpierw należy go dokładnie oczyścić i przed zamrożeniem umyć wodą z dodatkiem octu jabłkowego. Dzięki temu zneutralizujesz ewentualne substancje chemiczne znajdujące się w skórce. Następnie włóż cytrynę do zamrażarki i poczekaj, aż stwardnieje. Później zetrzyj ją na tarce i dodawaj do jedzenia.

Joni Hilton

frozen-lemon2


Do czego dodawać skórkę?

Startą skórką można posypywać zupy, makarony, dania rybne, mięsne, sosy, surówki czy desery. Doskonale nadaje się jako dodatek do napojów i drinków na bazie whisky.

lemon-peel

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : maratonizdrowie.blogspot.com

Reply