Tych produktów NIE WOLNO odgrzewać w mikrofalówce. Może to skutkować poważnymi kłopotami ze zdrowiem

Jajka
Jajka po podgrzaniu przez mikrofalówkę również nam szkodzą. Dlatego omlety czy jajecznicę oraz każdą inną postać jajek lepiej odgrzać w inny sposób. Zimne jajka lepiej dodać do sałatki czy kanapki, a nie podgrzewać je jeszcze raz. Najlepsze rozwiązanie to zjeść je od razu albo na zimno.

 

 

Szpinak
Wiele osób, które przestrzegają zdrowej diety, kocha szpinak. Ma wiele wartości i mnóstwo zastosowań, na ciepło na zimno, do sałatki i sosu. Jednak podobnie jak seler naciowy, szpinak jest pełen azotanów i azotyn, które uwalniają się i zmieniają w toksyczne o podgrzaniu. Najlepiej świeży szpinak dodawać do sałatek, kanapek, czy koktajli, zachowa najwięcej dobrych składników.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : brightside.me

Reply