Chcesz upiec ciasteczka, ale nie wiesz jaki przepis wybrać? Zobaczcie, czym różnią się wypieki w zależności od składu ciasta


4. Stopione masło

Użycie do ciasta topionego masła spowoduje, że ciastka nabiorą pięknego połysku.

cistka-4


5. Tylko soda

To bardzo popularny składnik ciasteczek, dlatego powstałe na niej wypieki określa się jako standardowe.

cistko-5


6. Tylko proszek do pieczenia

Zamiana sody na proszek sprawi, że wypiek bardziej będzie przypominał w strukturze ciasto niż ciasteczka.

ciasto-6


7. Soda i proszek do pieczenia

Użycie obu składników zagwarantuje ciasteczka bardzo kruche w środku.

A może by tak zmrozić ciasto? zytajcie dalej, a dowiecie się czy to dobry pomysł.

ciastko-7

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : omgfacts.com

Reply