Nadziewane babeczki z makaronu lasagne. Wyśmienity sposób na nowe danie

W poszukiwaniu idealnego przepisu na nadziewany makaron natrafiłem na to „cudo”. Zazwyczaj nadziewany makaron to nic innego jak muszelki lub rurki, wypełnione farszem. Zapiekane zazwyczaj w sosie pomidorowym. A tutaj coś innego.

Mianowicie tutaj sam robisz „pojemniki” na farsz i sos pomidorowym. Za pomocą formy do muffinek jesteś w stanie stworzyć te cudownie smakujące babeczki, które nie dość że wyjątkowo się prezentują, to na dodatek w magiczny sposób bardzo szybko znikają z talerzy. Do tej pory nie doszedłem do tego, jak to się dzieje… :)

Screenshot_1


Składniki:

  • 500 gramów sera ricotta,
  • 6 płatów makaronu lasagne,
  • 200 gramów sosu pomidorowego,
  • 1 łyżeczka czosnku,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • 220 gramów świeżej mozzarelli (2 kulki),
  • listki bazylii do dekoracji.
  • olej do posmarowania formy.

Nie wiesz jak wykonać te przepyszne babeczki? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!

Screenshot_3

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply